AED's Saksen-Weimar

Initiatiefnemer: Stef Hordijk

Deze wijk heeft een AED nodig! Via deze project pagina zamelen we geld in voor een AED! Op deze pagina vind je alle informatie over het project. Vragen? Klik hier

We gaan voor 2 AED’s! De kosten voor 8 jaar zijn €3359 per AED, maar geen paniek: The AED Project en haar sponsors dragen €1818 bij. We moeten als wijk dus nog maar €4900,- bij elkaar krijgen! Zo zijn we samen 8 jaar lang hartveilig voor omgerekend maar €612 per jaar! We krijgen een van de beste AED’s die er is! Doneer nu! Doneer voor 1 AED met €25, of voor 2 AED’s met €50.

Opgehaald in %
42%

Bijdrage sponsoren

Al gedoneerd door buren

Nog te gaan

Buren hebben gedoneerd
8 jaar een AED

We halen geld op voor een AED. Daar krijgen we dan ook meteen 8 jaar onderhoud en onderdelen bij! Zo maken we onze wijk 8 jaar hartveilig! Doe mee en doneer.

Cursussen

Een AED plaatsen is stap 1, genoeg burgerhulpverleners hebben is stap 2. Daarom organiseren we bij voldoende animo reanimatie/AED cursussen!

24/7 beschikbaar

De AED komt in een verwarmde buitenkast met code slot. Zo kunnen burgerhulpverleners van HartslagNu er altijd bij! 24/7/365.

Hoe werkt het?

We halen met de wijk geld op! Als het project slaagt kunnen we de AED plaatsen. Ook kunnen we cursussen organiseren als hier genoeg animo voor is. Ben je geïnteresseerd in een cursus? Meld je hier vrijblijvend aan.

De AED wordt aangemeld op HartslagNu. Hierdoor kunnen burgerhulpverleners hem in geval van nood ophalen. Burgerhulpverleners zijn mensen die zelf of vanuit werk een reanimatie cursus hebben gevolgd. Zij krijgen een melding op hun telefoon wanneer iemand in de wijk een hartstilstand krijgt. Dat werkt als volgt:

112 wordt gebeld. Indien zij vermoeden dat het om een hartstilstand gaat, wordt HartslagNu ingezet -> burgerhulpverleners krijgen een oproep. Een deel van hen wordt gevraag direct naar het slachtoffer te gaan om de reanimatie te starten, het andere deel wordt gevraagd de AED (met de code die ze mee gestuurd krijgen) uit de kast te halen. Ook zij gaan vervolgens naar het slachtoffer.

Red levens in jouw omgeving!

Kun jij al reanimeren? Meld je aan bij HartslagNu en kom in actie wanneer elke seconde telt in jouw buurt!

Veel gestelde vragen

80% van de hartstilstanden gebeuren thuis. Bij een hartstilstand telt elke seconde. Elke minuut dat reanimatie en het gebruik van een AED wordt uitgesteld, neemt de overlevingskans af met 10%. Na 6 minuten treedt onherstelbare hersenschade op. Een ambulance komt vaak pas na 15 minuten ter plaatse. Dat is dus veel te laat! Gelukkig hebben we in Nederland een geweldig netwerk van burgerhulpverleners. Zij zijn vaak binnen enkele minuten bij het slachtoffer. Als zij een AED tot hun beschikking hebben, kunnen ze het verschil maken tussen leven of dood. De overlevingskans neemt dan namelijk toe tot soms wel 70%.

Burgerhulpverleners zijn mensen die zelf of vanuit werk een reanimatie cursus hebben gevolgd. Zij krijgen een melding op hun telefoon wanneer iemand in de wijk een hartstilstand krijgt. Dat werkt als volgt:

112 wordt gebeld. Zij vermoeden dat het om een hartstilstand gaat. HartslagNu wordt ingezet -> burgerhulpverleners krijgen een oproep. Een deel van hen wordt gevraag direct naar het slachtoffer te gaan om de reanimatie te starten, het andere deel wordt gevraagd de AED (met de code die ze mee gestuurd krijgen) uit de kast te halen. Ook zij gaan vervolgens naar het slachtoffer.

€2450 is inderdaad een hoop geld. Maar daar krijgen we wel een stuk uitgebreidere AED voor terug dan een basis model van een paar honderd euro minder. De AED waar we voor gaan heeft namelijk reanimatie feedback. Dit betekend dat de AED aan de hand van metingen, gedurende de reanimatie vaststelt of er hard genoeg en in het juiste ritme wordt gereanimeerd. Als dit niet zo is, adviseert hij door te zeggen “druk harder”, “druk sneller” of “druk langzamer”. Dit zorgt tijdens de reanimatie dat er nagenoeg perfecte compressies worden gegeven, wat de overlevingskans flink bevorderd. Bij 70% van de reanimaties wordt namelijk niet goed genoeg gereanimeerd!

Als we als wijk geld inzamelen voor onze eigen veiligheid en gezondheid, moeten we natuurlijk wel voor de beste optie gaan. Zelfs als dit iets duurder is. Als we het bedrag verdelen over zoveel mogelijk huishoudens, scheelt het per persoon maar een paar euro.

Heb je vragen over de reanimatie feedback of de prijs van de AED? Neem dan contact op met The AED Project!

Doneren kan op twee manieren:

  1. Via iDeal. Klik hier om te doneren via tikkie/iDeal!
  2. Contant: doe een gesloten envelop in de brievenbus op Saksen-Coburg 24. Vermeld op de envelop: Uw naam, uw adres en “Donatie voor wijk AED” Zij maken het geld vervolgens over naar de stichting.

Als er onverhoopt niet genoeg wordt opgehaald, worden alle donaties terug gestort. Als er meer wordt opgehaald dan nodig voor de AED, wordt dit geld ingezet voor het organiseren van cursussen. Van het geld geven we korting aan de mensen die zich na de cursus aanmelden als burgerhulpverlener bij HartslagNu. De korting die gegeven wordt hangt dus af van hoeveel “overschot” er is in donaties en hoeveel mensen zich uiteindelijk aanmelden bij HartslagNu.

Worden er geen cursussen georganiseerd in de wijk? Dan wordt het geld ingezet voor andere projecten van The AED Project, denk bijvoorbeeld aan een economisch minder krachtige wijk. Als zij net te weinig geld ophalen, kan er geld dat van dit project over is, naar hen.

Na 8 jaar kijken we samen met de wijk wat het beste is: nieuwe onderdelen plaatsen zodat de AED weer even* mee kan of kijken naar een nieuwe AED. Tegen die tijd zijn misschien nieuwe technieken beschikbaar die de overlevingskansen bevorderen, dus kan het ook interessant zijn om een nieuwe AED te kopen.

*Een AED gaat, afhankelijk van hoe vaak deze is ingezet en hoe goed deze is onderhouden, met gemak 10 tot 12 jaar mee.

Ja zeker! De initiatiefnemer van dit project is Stef Hordijk! Je kunt contact opnemen via:

Telefoon: 06 12 87 26 38

E-mail: info@TheAEDProject.nl

Staat je vraag niet bij de veel gestelde vragen? Of is het antwoord niet duidelijk genoeg? Neem gerust contact met ons op!