AED Weidestraat, Rosmalen.

Postcode: 5241

Initiatiefnemer: Stef Hordijk

Deze wijk heeft een AED nodig! Via deze project pagina zamelen we geld in voor een AED! Op deze pagina vind je alle informatie over het project. Vragen? Klik hier

De kosten voor 8 jaar zijn €2200, maar geen paniek: The AED Project en haar sponsors dragen €661 bij. We moeten als wijk dus nog maar €1539,- bij elkaar krijgen! Doe snel mee door te doneren en vraag je buren dat ook te doen.

Opgehaald in %
30%

Bijdrage sponsoren

Al gedoneerd door buren

Nog te gaan

Buren hebben gedoneerd
8 jaar een AED

We halen geld op voor een AED. Daar krijgen we dan ook meteen 8 jaar onderhoud en onderdelen bij! Zo maken we onze wijk 8 jaar hartveilig! Doe mee en doneer.

Cursussen

Een AED plaatsen is stap 1, genoeg burgerhulpverleners hebben is stap 2. Daarom organiseren we bij voldoende animo reanimatie/AED cursussen!

24/7 beschikbaar

De AED komt in een verwarmde buitenkast met code slot. Zo kunnen burgerhulpverleners van HartslagNu er altijd bij! 24/7/365.

Hoe werkt het?

We halen met de wijk geld op! Als het project slaagt kunnen we de AED plaatsen. Ook kunnen we cursussen organiseren als hier genoeg animo voor is. Ben je geïnteresseerd in een cursus? Meld je hier vrijblijvend aan.

De AED wordt aangemeld op HartslagNu. Hierdoor kunnen burgerhulpverleners hem in geval van nood ophalen. Burgerhulpverleners zijn mensen die zelf of vanuit werk een reanimatie cursus hebben gevolgd. Zij krijgen een melding op hun telefoon wanneer iemand in de wijk een hartstilstand krijgt. Dat werkt als volgt:

112 wordt gebeld. Zij vermoeden dat het om een hartstilstand gaat. HartslagNu wordt ingezet -> burgerhulpverleners krijgen een oproep. Een deel van hen wordt gevraag direct naar het slachtoffer te gaan om de reanimatie te starten, het andere deel wordt gevraagd de AED (met de code die ze mee gestuurd krijgen) uit de kast te halen. Ook zij gaan vervolgens naar het slachtoffer.

Red levens in jouw omgeving!

Kun jij al reanimeren? Meld je aan bij HartslagNu en kom in actie wanneer elke seconde telt in jouw buurt!

Veel gestelde vragen

80% van de hartstilstanden gebeuren thuis. Bij een hartstilstand telt elke seconde. Elke minuut dat reanimatie en het gebruik van een AED wordt uitgesteld, neemt de overlevingskans af met 10%. Na 6 minuten treedt onherstelbare hersenschade op. Een ambulance komt vaak pas na 15 minuten ter plaatse. Dat is dus veel te laat! Gelukkig hebben we in Nederland een geweldig netwerk van burgerhulpverleners. Zij zijn vaak binnen enkele minuten bij het slachtoffer. Als zij een AED tot hun beschikking hebben, kunnen ze het verschil maken tussen leven of dood. De overlevingskans neemt dan namelijk toe tot soms wel 70%.

Burgerhulpverleners zijn mensen die zelf of vanuit werk een reanimatie cursus hebben gevolgd. Zij krijgen een melding op hun telefoon wanneer iemand in de wijk een hartstilstand krijgt. Dat werkt als volgt:

112 wordt gebeld. Zij vermoeden dat het om een hartstilstand gaat. HartslagNu wordt ingezet -> burgerhulpverleners krijgen een oproep. Een deel van hen wordt gevraag direct naar het slachtoffer te gaan om de reanimatie te starten, het andere deel wordt gevraagd de AED (met de code die ze mee gestuurd krijgen) uit de kast te halen. Ook zij gaan vervolgens naar het slachtoffer.

Doneren kan op twee manieren:

  1. Via iDeal. Klik hier om te doneren via tikkie/iDeal!
  2. Contant: Geef een gesloten enveloppe af bij Jovi Toys op Weidestraat 12. Vermeld op de envelop: Uw naam, uw adres en “Donatie AED Weidestraat” Zij maken het geld vervolgens over naar de stichting.

Als er onverhoopt niet genoeg wordt opgehaald, worden alle donaties terug gestort. Als er meer wordt opgehaald dan nodig voor de AED, wordt dit geld ingezet voor het organiseren van cursussen. Van het geld geven we korting aan de mensen die zich na de cursus aanmelden als burgerhulpverlener bij HartslagNu. De korting die gegeven wordt hangt dus af van hoeveel “overschot” er is in donaties en hoeveel mensen zich uiteindelijk aanmelden bij HartslagNu.

Worden er geen cursussen georganiseerd in de wijk? Dan wordt het geld ingezet voor andere projecten van The AED Project, denk bijvoorbeeld aan een economisch minder krachtige wijk. Als zij net te weinig geld ophalen, kan er geld dat van dit project over is, naar hen.

Na 8 jaar kijken we samen met de wijk wat het beste is: nieuwe onderdelen plaatsen zodat de AED weer even* mee kan of kijken naar een nieuwe AED. Tegen die tijd zijn misschien nieuwe technieken beschikbaar die de overlevingskansen bevorderen, dus kan het ook interessant zijn om een nieuwe AED te kopen.

*Een AED gaat, afhankelijk van hoe vaak deze is ingezet en hoe goed deze is onderhouden, met gemak 10 jaar mee.

Ja zeker! De initiatiefnemer van dit project is Stef Hordijk. Je kunt contact opnemen:

Telefoon: 06 12 87 26 38

Adres: Beukenlaan 1, Rosmalen

Staat je vraag niet bij de veel gestelde vragen? Of is het antwoord niet duidelijk genoeg? Neem gerust contact met ons op!

Over The AED Project

Het project verloopt via The AED Project. The AED Project is onderdeel van Stichting Future World Events (ANBI). Wilt u meer te weten komen over ons? Klik op de knop: