AED A. Roland Holststraat 9, Almere.

Postcode: 1321

Initiatiefnemer: Ernst-Jan Zevering

Deze wijk heeft een nieuwe AED nodig! De AED die nu op de A. Roland Holststraat hangt, is namelijk ruim 10 jaar oud. Om te zorgen dat we allemaal hartveilig kunnen blijven wonen, zamelen we geld in voor een AED. Op deze pagina vind je alle informatie over het project. Vragen? Klik hier

PROJECT AFGEROND!

De kosten voor een nieuwe AED zijn €1125,-, we krijgen namelijk korting door de sponsors van The AED Project. Als we met zijn alle mee doen, is het bedrag te overzien. Als iedereen bijvoorbeeld €35 doneert, kunnen we met 32 huishoudens zorgen dat onze wijk ook de komende jaren hartveilig blijft. We krijgen een van de beste AED’s die er is! Doneer nu!

Opgehaald in %
100%

Bijdrage sponsoren

Al gedoneerd door buren

Nog te gaan

Buren hebben gedoneerd

Hoe werkt het?

We halen met de wijk geld op! Als het project slaagt kunnen we de AED plaatsen. Ook kunnen we cursussen organiseren als hier genoeg animo voor is. Ben je geïnteresseerd in een cursus? Meld je hier vrijblijvend aan.

De AED wordt aangemeld op HartslagNu. Hierdoor kunnen burgerhulpverleners hem in geval van nood ophalen. Burgerhulpverleners zijn mensen die zelf of vanuit werk een reanimatie cursus hebben gevolgd. Zij krijgen een melding op hun telefoon wanneer iemand in de wijk een hartstilstand krijgt. Dat werkt als volgt:

112 wordt gebeld. Zij vermoeden dat het om een hartstilstand gaat. HartslagNu wordt ingezet -> burgerhulpverleners krijgen een oproep. Een deel van hen wordt gevraag direct naar het slachtoffer te gaan om de reanimatie te starten, het andere deel wordt gevraagd de AED (met de code die ze mee gestuurd krijgen) uit de kast te halen. Ook zij gaan vervolgens naar het slachtoffer.

Red levens in jouw omgeving!

Kun jij al reanimeren? Meld je aan bij HartslagNu en kom in actie wanneer elke seconde telt in jouw buurt!

Veel gestelde vragen

80% van de hartstilstanden gebeuren thuis. Bij een hartstilstand telt elke seconde. Elke minuut dat reanimatie en het gebruik van een AED wordt uitgesteld, neemt de overlevingskans af met 10%. Na 6 minuten treedt onherstelbare hersenschade op. Een ambulance komt vaak pas na 15 minuten ter plaatse. Dat is dus veel te laat! Gelukkig hebben we in Nederland een geweldig netwerk van burgerhulpverleners. Zij zijn vaak binnen enkele minuten bij het slachtoffer. Als zij een AED tot hun beschikking hebben, kunnen ze het verschil maken tussen leven of dood. De overlevingskans neemt dan namelijk toe tot soms wel 70%.

Burgerhulpverleners zijn mensen die zelf of vanuit werk een reanimatie cursus hebben gevolgd. Zij krijgen een melding op hun telefoon wanneer iemand in de wijk een hartstilstand krijgt. Dat werkt als volgt:

112 wordt gebeld. Zij vermoeden dat het om een hartstilstand gaat. HartslagNu wordt ingezet -> burgerhulpverleners krijgen een oproep. Een deel van hen wordt gevraag direct naar het slachtoffer te gaan om de reanimatie te starten, het andere deel wordt gevraagd de AED (met de code die ze mee gestuurd krijgen) uit de kast te halen. Ook zij gaan vervolgens naar het slachtoffer.

Doneren kan op twee manieren:

  1. Via iDeal. Klik hier om te doneren via tikkie/iDeal!
  2. Contant: doe een gesloten envelop in de brievenbus bij de initiatiefnemer op A. Roland Holststraat 9. Vermeld op de envelop: Uw naam, uw adres en “Donatie voor wijk AED” Hij maakt het geld vervolgens over naar de stichting.

Als er onverhoopt niet genoeg wordt opgehaald, worden alle donaties terug gestort. Als er meer wordt opgehaald dan nodig voor de AED, wordt dit geld ingezet voor het organiseren van cursussen. Van het geld geven we korting aan de mensen die zich na de cursus aanmelden als burgerhulpverlener bij HartslagNu. De korting die gegeven wordt hangt dus af van hoeveel “overschot” er is in donaties en hoeveel mensen zich uiteindelijk aanmelden bij HartslagNu.

Worden er geen cursussen georganiseerd in de wijk? Dan wordt het geld ingezet voor andere projecten van The AED Project, denk bijvoorbeeld aan een economisch minder krachtige wijk. Als zij net te weinig geld ophalen, kan er geld dat van dit project over is, naar hen.

Ja zeker! De initiatiefnemer van dit project is Ernst-Jan Zevering. Je kunt contact opnemen met hem via:

Telefoon: 06 81 91 73 51

E-mail: Ezevering@rodekruis.nl

Adres: A. Roland Holststraat 9

Staat je vraag niet bij de veel gestelde vragen? Of is het antwoord niet duidelijk genoeg? Neem gerust contact met ons op!

Over The AED Project

Het project verloopt via The AED Project. The AED Project is onderdeel van Stichting Future World Events (ANBI). Wilt u meer te weten komen over ons? Klik op de knop: